KlimastrategiOmkringBordSmall

Mangler I sparring og gode råd, når det handler om klimaindsatser i jeres virksomhed?

Guiden indeholder konkret vejledning til organisering af klimaindsatser og hjælp til forskellige organisatoriske elementer, så som medarbejderinddragelse, som kan være afgørende for klimaindsatsens succes.

MÅLGRUPPE

Ledelsesguide til klimaindsatser er en hjælp til virksomhedsledelsen, som ønsker at blive bedre rustet til at lede klimaindsatser.

RELEVANTE CASES

Lyreco har haft succes med at involvere medarbejdere og ledelsen i klimaindsatsen – så meget, at virksomhedens CO2-udslip blev nedsat med 12 %. Et resultat de opnåede tre år før målsætningen.

Bevola har udviklet konkrete klimakompetencer til udarbejdelse af deres klimaregnskab. Bevolas stærke klimaprofil betød, at firmaet fik nye, store kunder, som f.eks. Scania i Norge, der efterspurgte klimabevidste leverandører.

Allesøe Specialmaskiner opdagede, at der var mulighed for besparelser på både energi og penge. Gennem sparring med andre virksomheder, workshops og konsulentrådgivning fik virksomhederne hjælp til at blive mere klimaeffektive.

SÅDAN GØR DU

Ledelsesguide til klimaindsatser indeholder gode råd til strukturering af klimaindsatsen. Guiden kan bruges, som en vejledning til de ledelsesmæssige overvejelser i forbindelse med klimaindsatsen.

TIDSFORBRUG

Man bør afsætte cirka 20 minutter til at læse guiden igennem. Det efterfølgende arbejde kan variere alt efter virksomhedens ønske og behov for optimering.

Anbefalede værktøjer

Udnyt jeres overskud af varme

Denne guide beskriver hvordan virksomheder og kommuner, med nogle konkrete step, kan fremme udnyttelse af overskudsvarme fra erhvervslivet. Guiden angiver i hvilke brancher, der er et særligt potentiale for udnyttelse af overskudsvarme.

Få støtte til vedvarende procesenergi

Overvejer du at investere i ny teknologi til produktionsprocesser i din virksomhed? Dette er en vejledning til Erhvervsstyrelsens støtteordning VE til proces, som giver op til 65 % støtte til at konvertere procesenergi til vedvarende energi.

Udarbejd jeres klimastrategi

Dette er vejledningen, der kan skaffe jeres virksomhed den rette klimastrategi. En klimastrategi er en visionær og langsigtet plan for din virksomheds klimaindsats, og adskiller sig derved fra et mere kortsigtet og konkret CO2-mål.

Energioptimer jeres belysning

Er jeres lys det rigtige? Er det placeret optimalt? Og er det kun tændt når der er brug for det? Tjeklisten sørger for, at du får undersøgt belysningen grundigt, for at afdække hvor der er besparelser at hente.