TransportSmall

Kan man køre sig mere grøn?

Eco Driving er en guide, der sætter fokus på din virksomheds brændstofforbrug. Ved nogle ganske få adfærdsændringer eller tekniske justeringer ved bilen, kan I reducere jeres brændstofforbrug med op til 10 %. Værktøjet er ment som inspiration og oplæg til diskussion omkring jeres kørevaner.

MÅLGRUPPE

Guiden er målrettet de mange virksomheder, der, som en større eller mindre del af deres dagligdag, kører i personbiler og varevogne.

OVERORDNEDE
RESULTATER

Ved at følge disse råd kan man let spare ca. 10 % af brændstofforbruget. Transport er ofte en af de helt store udfordringer i virksomheders klimaregnskab. Men hvis I arbejder målrettet med jeres kørevaner, vil det betyde både mindre forurening og en økonomisk gevinst.

RELEVANTE CASES

Lyreco har, med en stærk inddragelse af medarbejderne, sparet på både energi og udgifter. De har, blandt mange andre ting, kastet sig over kørselsvanerne i virksomheden.

Bevola laver komponenter til lastbiler, anhængere og trailere der gør kørsel mindre energiforbrugende.

SÅDAN GØR DU

I vejledningen EcoDriving finder du en kort introduktion til EcoDriving samt en liste over simple fifs til en mere energirigtig kørsel. I kan for eksempel bruge informationerne, som et diskussionsoplæg eller en kort præsentation til et personalemøde – det vigtigste er, at informationerne bliver spredt til alle medarbejdere i virksomheden.

TIDSFORBRUG

Vejledningen består af to sider med gode råd og overvejelser. Derudover anbefaler vi, at I holder et mindre oplæg/workshop omkring emnet på arbejdspladsen på cirka 1, 5 time.

Anbefalede værktøjer

Udnyt jeres overskud af varme

Denne guide beskriver hvordan virksomheder og kommuner, med nogle konkrete step, kan fremme udnyttelse af overskudsvarme fra erhvervslivet. Guiden angiver i hvilke brancher, der er et særligt potentiale for udnyttelse af overskudsvarme.

Få støtte til vedvarende procesenergi

Overvejer du at investere i ny teknologi til produktionsprocesser i din virksomhed? Dette er en vejledning til Erhvervsstyrelsens støtteordning VE til proces, som giver op til 65 % støtte til at konvertere procesenergi til vedvarende energi.

Udarbejd jeres klimastrategi

Dette er vejledningen, der kan skaffe jeres virksomhed den rette klimastrategi. En klimastrategi er en visionær og langsigtet plan for din virksomheds klimaindsats, og adskiller sig derved fra et mere kortsigtet og konkret CO2-mål.

Energioptimer jeres belysning

Er jeres lys det rigtige? Er det placeret optimalt? Og er det kun tændt når der er brug for det? Tjeklisten sørger for, at du får undersøgt belysningen grundigt, for at afdække hvor der er besparelser at hente.