ComputerServerSmall

Der er store penge at spare ved at gennemgå kontorets serverrum

Og besparelserne er lette at opnå. Det viser den første detaljerede undersøgelse af serverrum i Danmark, hvor Elsparefonden har undersøgt ti serverrum på kontorarbejdspladser.

OVERORDNEDE
RESULTATER

På en gennemsnitlig arbejdsplads bruger serverrummet el for 100.000-200.000 kr. om året. Mellem en tredjedel og halvdelen af dette kan spares væk, blandt andet ved at flytte udstyr, der ikke kræver køling, ud af rummet, hente gratis køling udefra og sørge for, at rummet ikke ligger ved en sydvendt ydermur eller har vinduer med meget lysindfald. En anden vej frem er at købe rigtigt ind, både når det gælder køleanlæg og servere.

RELATEREDE VÆRKTØJER

Ikon-step-by-step_144ppiEnergistyrelsen har lavet en step by step guide så du let kan se hvor og hvordan I kan lave energioptimering i serverrum.

Anbefalede værktøjer

Udnyt jeres overskud af varme

Denne guide beskriver hvordan virksomheder og kommuner, med nogle konkrete step, kan fremme udnyttelse af overskudsvarme fra erhvervslivet. Guiden angiver i hvilke brancher, der er et særligt potentiale for udnyttelse af overskudsvarme.

Få støtte til vedvarende procesenergi

Overvejer du at investere i ny teknologi til produktionsprocesser i din virksomhed? Dette er en vejledning til Erhvervsstyrelsens støtteordning VE til proces, som giver op til 65 % støtte til at konvertere procesenergi til vedvarende energi.

Udarbejd jeres klimastrategi

Dette er vejledningen, der kan skaffe jeres virksomhed den rette klimastrategi. En klimastrategi er en visionær og langsigtet plan for din virksomheds klimaindsats, og adskiller sig derved fra et mere kortsigtet og konkret CO2-mål.

Energioptimer jeres belysning

Er jeres lys det rigtige? Er det placeret optimalt? Og er det kun tændt når der er brug for det? Tjeklisten sørger for, at du får undersøgt belysningen grundigt for at afdække hvor der er besparelser at hente.