MaskineSmall

Poul Johansen Maskiner får LED, varmepumper og nye gasfyr

Poul Johansen Maskiner fik vurderet en ny varmeløsning og vurderet potentialet ved udskiftning af belysning i produktion til LED lys. Den årlige CO2 besparelse fra varme er ca. 30% og for el ca. 50%.

VIRKSOMHED

Poul Johansen Maskiner producerer maskiner til automatik i industrien. Virksomheden arbejder både med danske og internationale projekter. Produktionen er beliggende i Fårevejle.

OVERORDNEDE
RESULTATER

Poul Johansen Maskiner planlægger at udskiftet de gamle naturgasfyr med et mindre kondenserende gasfyr suppleret med luft til luft varmepumper. Det giver en besparelse på 30% CO2. Belysningen udskiftes også. I den eksisterende produktion er der mere en 450 lysarmaturer samt forskellige spots. Ved fuldstændig udskiftning til LED vil den samlet investering være ca. 500.000 kr. og årlige besparelse omkring 85.000 kr. Det største potentiale er udskiftning af spots, som vil medføre en besparelse på 30.000 kr. år. Projektet afventer implementering da det også skal koordineres med andre projekter.

RELATEREDE VÆRKTØJER

Anbefalede værktøjer

Udnyt jeres overskud af varme

Denne guide beskriver hvordan virksomheder og kommuner, med nogle konkrete step, kan fremme udnyttelse af overskudsvarme fra erhvervslivet. Guiden angiver i hvilke brancher, der er et særligt potentiale for udnyttelse af overskudsvarme.

Få støtte til vedvarende procesenergi

Overvejer du at investere i ny teknologi til produktionsprocesser i din virksomhed? Dette er en vejledning til Erhvervsstyrelsens støtteordning VE til proces, som giver op til 65 % støtte til at konvertere procesenergi til vedvarende energi.

Udarbejd jeres klimastrategi

Dette er vejledningen, der kan skaffe jeres virksomhed den rette klimastrategi. En klimastrategi er en visionær og langsigtet plan for din virksomheds klimaindsats, og adskiller sig derved fra et mere kortsigtet og konkret CO2-mål.

Energioptimer jeres belysning

Er jeres lys det rigtige? Er det placeret optimalt? Og er det kun tændt når der er brug for det? Tjeklisten sørger for, at du får undersøgt belysningen grundigt for at afdække hvor der er besparelser at hente.